Kung Pao

Informace o receptu

Autor:
Přidán dne:
Počet porcí: 4
čas přípravy surovin:
čas vaření:

Hodnocení uživatelů

Recept zatím nikdo nehodnotil. Můžete být první.
zrušit jako oblíbenýoznačit jako oblíbený
navrhnout změnu přidat nový recept
recept Kung Pao
Oběd
1x

Příběh receptu

Docela dlouho jsem hledal takový ten recept na pravé čínské Kung-Pao. Ale vzhledem k tomu že je to s Kung Paem podobně jako u nás s gulášem, tedy co domácnost to jiný recept tak jsem našel jeden kde se dají dobře sehnat všechny suroviny, je jednoduchý na přípravu a hlavně chutná to výborně :-)

Ingredience

  • 0,5 kg kuřecí maso bez kosti 
  • 3x polévková lžíce sojové omáčky
  • 2x polévková lžíce rýžového vína
  • 2x polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • 1x polévková lžíce vinného octa
  • 1x polévková lžíce cukru
  • 2x sušené chilli papričky
  • 1x polévková lžíce zázvoru (strouhaného)
  • 1x polévková lžíce česneku cca 3-4 stroužky (prolisovaný)
  • 1/4 šálku loupaných buráků nebo mandlí
  • 2x paprika
  • rýže podle počtu osob
  • olej na smažení 

Postup přípravy

Nejprve je potřeba si připravit marinádu na maso. Smíchejte :1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 polévková lžíce vína, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Dobře promíchejte a do připravené marinády vložte na kostky nebo na nudličky nakrájené maso. Nechte marinovat cca 5-10 minut. Mezi tím si nakrájíme papriku na středně velké kousky, prolisujeme nebo utřeme česnek a nastrouháme zázvor.Jako poslední je potřeba si připravit omáčku Smíchejte :1 polévková lžíce  vinného octa, 2 polévkové lžíce  sojové omáčky, 1 polévková lžíce oleje, 1 polévková lžíce vína, 1 polévková lžíce cukru, 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu. Omáčku je potřeba dobře promíchat aby se rozpustil i cukr. Docela často se rád usazuje na dně :-)Teď už k samotnému vařeníV rozpáleném oleji osmažit marinované kuřecí maso  cca 2 - 4 minuty Je potřeba použít větší množství oleje cca 2 šálky aby maso bylo ponořené. Během smažení ho promíchejte aby se Vám kousky masa od sebe oddělili. Hotové maso dejte stranou aby z něj mohl trochu odkapat olej.Na dvou lžících oleje opečte chilli papričky. Chilli je potřeba nechat pouze mírně ztmavnout, Pokud ho necháte zčernat tak Vám zhořkne.Přidejte prolisovaný česnek a strouhaný zázvor a mírně opečte. Pak přidejte papriku a  osmažené maso. Vše dobře promíchejte a nechte trochu dusit aby změkla paprika. Jakmile je paprika měkká přidejte buráky nebo mandle a zálivku. Dobře promíchejte a je hotovo. Podávejte s rýží.

Tip na vylepšení

Místo rýžového vína můžete použit klidně takové víno jaké Vám chutná. Už jsem to dělal z bílého i červeného a na chutí to určitě neubralo. :-)Důležitá je dobrá sojovka, ideální je "SOJOVÁ OMÁČKA ČÍNSKÁ - tmavá" 

Další foto receptu

recept Kung Pao

Foto receptu od uživatelů

Uvařili jste si už tento recept ?

vložte své foto
odeslat foto

Další recepty autora

recept VánočkaVánočka
recept ChlébChléb
recept Kung PaoKung Pao
Těsto na Pizzu
recept GazpatchoGazpatcho

Hodnocení uživatelů

Zatím nebyl přidán žádný komentář

Přidat hodnocení receptu

Hodnotit recepty mohou jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Registrovat se