Králík na česneku

Informace o receptu

Autor:
Přidán dne:
Počet porcí: 5

Hodnocení uživatelů

4
Chuť
Cena
Obtížnost
Hodnotil 1 uživatel
zrušit jako oblíbenýoznačit jako oblíbený
navrhnout změnu přidat nový recept
Oběd
1x

Ingredience

  •  1 kralik
  •  1 palicka ceskeho cesneku
  •  2 dcl oleje

Postup přípravy

Je dobre kralika si prvni rozporcovat aby se nam lepe pracovalo. Z kralika odstranime hlavu a vnitrnosti je lepe tyto casti pouzit na polevku. Pote si oloupeme cesnek, rozdrtime jej a smichame s olejem. Kdo chce muze si kralika osolit. Tuto smes rucne vmasirujeme do jednotlivych casti kralika a v tomto laku jej nechame v lednici ulezet do 2 dne. Na 2 den dame kralika i s lakem do protvanku a nebo do simaku podlejeme jej 2 dcl vody a zakryjeme vikem. Peceme na 250 C 3/4 hod. a pote jednotlive kousky otocime a troubu ztlumime na 200 C a peceme dalsich 3/4 hodiny. Behem celeho peceni nezapominame kazdou pul hodinu kontrolovat jak ubyva stava kolem kralika a v pripade potreby trochu prilejeme.

Tip na vylepšení

K takto upravenemu kralikovi je vybornou prilohou spenat a bramborove knedliky. Dobrou chut. 

Foto receptu od uživatelů

Uvařili jste si už tento recept ?

vložte své foto
odeslat foto

Hodnocení uživatelů

0
Obrázek uživatele barunkakralicek@
Chuť
Cena
Obtížnost
před 3 roky barunkakralicek@

Králíka máme taky rádi na česneku a ještě kupuji královskou slaninu, kterou pokrájím na nudličky a králíka s ní "prošpikuju". Při jídle je pak krásně navoněný.

Přidat hodnocení receptu

Hodnotit recepty mohou jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Registrovat se