Tvarohová pomazánka

Informace o receptu

Autor:
Přidán dne:
Počet porcí: 3
čas přípravy surovin:
čas vaření:

Hodnocení uživatelů

4.7
Chuť
Cena
Obtížnost
Hodnotilo 15 uživatelů
zrušit jako oblíbenýoznačit jako oblíbený
navrhnout změnu přidat nový recept
recept Tvarohová pomazánka
Snídaně
Svačina
64x

Ingredience

  • 250 g tvarohu /ne vaničkového/
  • 3-4 vejce vařená na tvrdo
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 bílý jogurt
  • 1 střední cibule
  • sůl
  • pažitka
  • rajče

Postup přípravy

Tvaroh ušleháme se solí, pomazánkovým máslem a jogurtem. Vařená vejce a cibuli přidáme nakonec. Zdobíme pažitkou a rajčetem.

Hodnocení uživatelů

0
Obrázek uživatele Alča
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety Alča

Včera jsme ji večeřeli a byla výborná

0
Obrázek uživatele Kamísek
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety Kamísek

Dne jdu na ni....

0
Obrázek uživatele mike7777777@
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety mike7777777@

Aby bylo jídlo opravdu zdravé doporučuji použít odtučněný tvaroh ideálně třeba Pilos z Lídlu 0,5% tuku, vejce může být, pomazánkové máslo je zbytečné (moc tuku), bílý jogurt se v tom ztratí, ale klidně můžete použít třeba nízkotučný vesnický jogurt z Lídlu 2,5% tuku, cibuli bych doporučoval spíše červenou, poku přidáte i čerstvou červenou papriku na kostičku a sladkou červenou papriku jako koření, máte vpodstatě budapešť, jinak se hodí pažitka, nebo to můžetě udělat na styl tzatziky, potom bych doporučil přidat ten bílý jogurt na zjemnění a místo pažitky kopr, citronovou stavu, sul a treba i trosku maty dle chuti.

0
Obrázek uživatele Dita
před 5 lety Dita

Jsem nevěděla, že zdravé se automaticky rovná dietní, můj názor je, že to jsou dvě rozdílné věci. Tuk v mléčných výrobcích není nikterak na škodu, naopak, není doporučováno se úplně vyhýbat tučným mléčným výrobkům. Pochopitelně pokud se tím někdo necpe denně, což se asi zde nepředpokládá, vše samozřejmě s mírou. Vše je jed a záleží na množství, nic se nemá přehánět a jíst denně. Kolik si dá člověk těchto pomazánek do měsíce, třeba jen jednou do roka si jí dá. Já na tom nevidím nic nezdravého, asi záleží na úhlu pohledu. Navíc tvaroh osvěží hlavně v létě. A proč kupovat v zahraničním obchoďáku? aby se Němci měli lépe, nebo je tvaroh původem z DE lepší než ten z ČR. Když už zahraniční tak z alpského mléka (od kraviček co se pasou v horách a spásají i vysokohorské bylinky), ale ten se tady asi nesežene.

0
Obrázek uživatele Lucka
před 5 lety Lucka

Souhlasím s Ditou, často naopak bývají odtučněné výrobky o to horší kvality (neříkám že u všech) a v součtu, když si namažete na chléb vrstvičku pomazánky nemyslím, že by tam bylo přehnaně tuku. Samozřejmě si můžete ingredience upravit, to je vaše věc, ale jistě lepší, než si máznout na chleba umělý margarín nebo nutelu:)

0
Obrázek uživatele ajinka25@
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety ajinka25@

Jednoduché a výborné:)

0
Obrázek uživatele BETKAJA@
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety BETKAJA@

Jo, moc dobrá všem chutnala:)

0
Obrázek uživatele lucie-beckova@
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety lucie-beckova@

výborná - jen jsem si ji trochu pozměnila. Přidala jsem porek ( nebo nať cibulku)místo cibule a trochu šunky :)

0
Obrázek uživatele rambomanster@
před 5 lety rambomanster@

Nezmysel, najlepsi tvaroch je z cerstveho mlieka z automatu ten tvaroch v lidl je jen obycajny odpad ktory vznika odstredenim toho zdraveho co v tvaruhu je

0
Obrázek uživatele rambomanster@
před 5 lety rambomanster@

0
Obrázek uživatele rambomanster@
před 5 lety rambomanster@

Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany

0
Obrázek uživatele rambomanster@
před 5 lety rambomanster@

Do lidl zasadne nechodim je plny polskych šmejdú tak dobre pre potkany

0
Obrázek uživatele Anna726
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety Anna726

0
Obrázek uživatele Luctum
Chuť
Cena
Obtížnost
před 5 lety Luctum

Vynikající pomazánka,je lehká,chutná i dcerám.Měla jsem ji hned na svačinu.Fakt dobrota.

0
Obrázek uživatele gerine
Chuť
Cena
Obtížnost
před 6 měsíci gerine

Přidat hodnocení receptu

Hodnotit recepty mohou jen registrovaní a přihlášení uživatelé.

Registrovat se